انواع تجهیزات خاکبرداری

سرعت کار و تمام‌کردن به‌موقع پروژه برای انواع پروژه‌های ساختمانی و راهسازی بسیار اهمیت دارد. حضور ماشین‌آلات مورد نیاز برای تسهیل عملیات و همچنین افزایش سرعت پروژه در پیشرفت کار نقش بسزایی دارد. انواع تجهیزات خاکبرداری که در یک پروژه خاکبرداری مورد استفاده قرار می‌گیرند، به محدوده کار و محل ساخت‌وساز بستگی دارد. در برخی شرایط می‌توان از تجهیزات خاکبرداری استفاده کرد که در اکثر پروژه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند یا ممکن است به نوع خاصی از تجهیزات نیاز باشد که الزامات پروژه مورد نظر را برآورده می‌کنند. استفاده از ماشین‌آلات گودبرداری و خاکبرداری مناسب می‌تواند سرعت، کیفیت و ایمنی کار را افزایش دهد. همچنین پروژه به‌موقع به اتمام خواهد رسید. اما تجهیزات خاکبرداری کدام‌اند؟ هرکدام برای چه کاری مورد استفاده قرار می‌گیرند؟ اگر می‌خواهید با انواع تجهیزات خاکبرداری آشنا شوید، با ما در این مقاله همراه باشید تا به‌طور کامل در این باره صحبت کنیم.

تجهیزات حاکبرداری

بیشتر بخوانید: انکراژ یا مهارگذاری

انواع تجهیزات خاکبردای

تجهیزات بسیاری برای خاکبرداری وجود دارند که در پروژه‌های مختلف بر اساس نیاز پروژه از آن‌ها استفاده می‌شود. انواع تجهیزات خاکبرداری مورد استفاده در پروژه‌های ساختمانی عبارت‌اند از:

۱. تراکتور (Tractor)

تراکتور یک وسیله مهم برای خاکبرداری زمین است. تراکتورها معمولاً توسط موتورهای دیزلی کار می‌کنند. تراکتورها یکی از تجهیزات بسیار پرکاربردی هستند که در اکثر پروژه‌های ساخت‌وساز مورد استفاده قرار می‌گیرند.

۲. بیل مکانیکی (Power Shovel)

یکی دیگر از انواع تجهیزات مهم خاکبرداری، بیل مکانیکی است که برای بارگیری خاک در اکثر پروژه‌های ساخت‌وساز در فضای باز مورد استفاده قرار می‌گیرد. از بیل مکانیکی به‌جز سنگ، می‌توان در حفاری انواع زمین‌ها استفاده کرد. از بیل مکانیکی خزنده می‌توان برای خاک‌های سست و ناپایدار استفاده کرد. همچنین از بیل‌های مکانیکی چرخ‌دار می‌توان برای زمین‌های سخت استفاده کرد که سرعت بیشتری نسبت به بیل مکانیکی خزنده دارند.

۳. بولدوزر (Bull Dozer)

بولدوزرها یکی از پرکاربردترین تجهیزاتی هستند که با قدرت بالا برای خاکبرداری تا عمق ۴۰۰ میلی‌متر مورد استفاده قرار می‌گیرند. بولدوزرها چندمنظوره هستند و می‌توان از آن‌ها برای انجام عملیات خاکی بسیاری استفاده کرد. تیغه موجود در قیمت جلویی بولدوزر را می‌توان بالا و پایین برد و به‌منظور تراشیدن مواد نرم و فشرده‌سازی آن‌ها به سمت جلو مورد استفاده قرار داد. همچنین از بولدوزر می‌توان برای پخش‌کردن مواد هم استفاده کرد.

هرآنچه را که باید درباره میخکوبی بدانید

۴. انگلدوزر (Angle Dozer)

نوعی دیگر از تجهیزات کاربردی خاکبرداری، انگلدوزرها هستند. انگلدوزرها دارای تیغه‌ با زاویه حدود ۳۰ درجه نسبت به طرفین هستند. در پروژه‌های ساخت‌وساز و خاکبرداری از این تیغه‌ها به‌منظور آماده‌سازی و بهسازی راه، برش کناره‌ها، حفر گودال و ایجاد خاکریز استفاده می‌کنند. قسمت انتهایی تیغه‌های انگلدوزر قابلیت حرکت به سمت جلو و عقب را ندارد.

۵. اسکرپر (Scraper)

اسکرپر نوعی ماشین آلات خاکبرداری است که به‌طور معمول در پروژه‌های راهسازی مورد استفاده قرار می‌گیرد. اسکرپرها مواد را گودبرداری، بارگیری، حمل و باراندازی می‌کنند. این ماشین‌ آلات خاکی گزینه‌ای اقتصادی برای پروژه‌های راهسازی هستند. البته از این تجهیزات در محل‌های عاری از سنگ‌های درشت استفاده می‌کنند.

۶. دراگلین (Dragline)

دراگلین‌ها نوعی دیگر از تجهیزات خاکبرداری هستند که نوعی بیل مکانیکی سطحی محسوب می‌شوند. دراگلین‌ها می‌توانند خاک و سنگ را جابه‌جا کنند.

۷. کلامشل (Clamshell)

کلامشل‌ها نوعی دیگر از ماشین‌آلات خاکبرداری هستند که معمولاً برای فعالیت‌های حفاری به‌صورت قائم در اعماق مختلف، عملیات لایروبی در کانال‌ها و موج شکن‌ها، حمل و جابه‌جایی مواد نرم مانند ماسه و … و حمل بار و بلند کردن به‌صورت قائم از یک نقطه به نقطه دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

۸. بیل بکهو (Backhoe)

بیل بکهو نوعی دیگر از ماشین‌آلات خاکبرداری است که بسیار پرکاربرد بوده و برای امور ساختمانی و عمرانی استفاده می‌شود. بکهو در قسمت جلویی ماشین یک لودر داشته و در قسمت عقبی خودرو هم یک بیل قرار دارد. از لودر موجود در قسمت جلویی ماشین برای بارگیری، تخلیه و بلند کردن مواد و از بیل موجود در قسمت عقبی ماشین برای انتقال مواد و حفاری استفده می‌شود.

تجهیزات خاکبرداری

۹. چاک‌دهنده (Ripper)

چاک‌دهنده برای خرد کردن سنگ و حفاری استفاده می‌شود که جایگزینی برای فرآیند حفاری و انفجار پرهزینه و زمان‌بر است.

۱۰. گریدر (Grader)

یکی دیگر از انواع تجهیزات خاکبرداری پرکاربرد، گریدر است که تسهیل یا اتمام کار مورد استفاده قرار می‌گیرد. از گریدرها برای ساخت جاده‌های خاکی و پخش مواد سست استفاده می‌شود.

بیشتر بخوانید: مطالعات ژئوتکنیک

سخن پایانی

انتخاب تجهیزات خاکبرداری برای یک پروژه ساخت‌وساز یا راهسازی به ماهیت اندازه کار، روش کار و زمان ساخت اختصاص داده‌شده و بسیاری عوامل دیگر بستگی دارد. در این مقاله سعی کردیم برخی از پرکاربردترین ماشین‌آلات خاکبرداری را به شما معرفی کنیم. از اینکه تا انتهای مقاله با ما همراه بودید، از شما متشکریم. امیدواریم این مطالب برایتان مفید بوده باشد و بتوانید با استفاده از اطلاعات ارائه‌شده، پروژه خود را پیش ببرید.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مورد بحث در این پست
آخرین مطالب
خرپا در سقف شیروانی و انواع آن
سازه

خرپا در سقف شیروانی و انواع آن

خرپا در سقف شیروانی از انواع مختلفی برخوردار است و بسته به نوع موارد استفاده آن، در کاربردهای مختلف به کار گرفته می‌شود. در این مقاله با بررسی انواع آن به آشنایی بیشتر با آن پرداخته شده است. … ادامه مطلب