آشنایی کامل با سقف دکرا و مزایا و معایب آن

این مقاله از سری مقالات تخصصی سازه و اجرای آن، در زیر بخش پوشش سقف از شرکت مهندسی ابرند بوده که در آن سقف دکرا به خوبی و با جزئیاتی ارزشمند، مورد بررسی قرار گرفته است. در ابتدای کار لازم است بدانیم سقف دکرا نوعی سقف فلزی است که به دلیل دوام، تطبیق‌پذیری و جذابیت ظاهری در میان عموم شناخته شده است. کاشی‌های دکرا با فولاد سبک وزن ساخته شده و با آلیاژ روی/آلومینیوم پوشیده می‌شوند. این فرمول آلیاژی به فولاد دکرا طول عمر متوسطی تا 4 برابر فولاد گالوانیزه سنتی می‌دهد که فوق‌العاده زیاد است.

در مرحله بعد، یک رزین آکریلیک در دو طرف این فولاد پوشش‌داده‌شده، اعمال می‌شود. این رزین که به رنگ قهوه‌ای است، به‌طور ویژه برای محافظت سقف دکرا در برابر اثر انگشت و خراش طراحی شده است. در مرحله آخر نیز یک لایه دیگر از رزین اکریلیک بادوام، روی سطح کاشی‌ها اضافه می‌شود.

پیشنهاد ابرند: مطالعه مقاله انواع سقف کناف

تاریخچه سقف دکرا

بررسی تاریخچه پوشش سقف دکرا

تاریحچه سقف دکرا به جنگ جهانی دوم برمی‌گردد. در سال 1939 پس از بمباران‌های مکرر آلمانی‌ها در طول جنگ جهانی دوم، بریتانیا به‌سرعت ساختمان‌های استراتژیک کلیدی را با استفاده از مواد اولیه، مانند ورقه‌های فلزی، بازسازی کرد. با این حال از آنجا که این ورقه‌ها براق بودند، هدف خوبی برای بمب‌افکن‌ها محسوب می‌شدند.

برای حل این مشکل، یک تولید‌کننده قیر به نام شرکت Decraspray، به دستور متفقین فرمول امولسیونی را با استفاده از بالاترین محتوای قیر ممکن ساخت که پوشش فلزی زیرین را پنهان کرده و از آن محافظت می‌کرد. سال‌ها پس از جنگ و در حدود 1946، تلاش‌های متعددی برای جداکردن پوشش Decraspray انجام شد. با این حال، این پوشش آنقدر خوب چسبیده بود که برداشتن آن از سقف فلزی زیرین تقریباً غیرممکن بود. هنگامی‌که این شرکت متوجه شد که پوششی که تولید کرده‌ است چقدر مقاوم است، شروع به استفاده و تبلیغ آن کرد به این ترتیب این نوع سقف به‌تدریج جایگاه خود را پیدا کرد.

درسال 1954 لو فیشر، صنعتگر و کارآفرین نیوزیلندی، حق انحصاری ساخت فرمول دکرا را در تمام مناطق خارج از بریتانیا به دست آورد و پس از بازگشت به نیوزلند، اولین کارخانه تولیدی را برای پوشش‌دادن ورق‌های فولادی گالوانیزه با امولسیون قیر بادوام Decraspray افتتاح کرد. او در سال 1955 Decramastic را به‌عنوان یک علامت تجاری ثبت کرد.

او مواد مختلفی را برای پوشاندن ورقه‌های فلزی امتحان کرد و در سال 1957 اولین کاشی سقف دکرا را تولید کرد. فیشر متوجه شد که پوشش‌های قیرمانند، باعث می‌شوند که کاشی‌ها، هنگام گرم‌شدن توسط خورشید به هم بچسبند. برای حل این مشکل، او دانه‌های سنگ خردشده را به فرآیند تولید اضافه کرد تا از چسبیدن ورق‌ها به هم جلوگیری کند. در حال حاضر، سقف دکرا یکی از سقف‌های محبوب و کاربردی محسوب می‌شود.

برای مطالعه بیشتر درباره میخکوبی و نیلینگ به این بخش مراجعه کنید.

ویژگی‌های پوشش سقف دکرا

سقف دکرا ویژگی‌های منحصر‌به‌فردی دارد که آن را برای استفاده در صنعت ساخت‌و‌ساز مناسب می‌کند. ما در اینجا برخی از ویژگی‌های سقف دکرا را بررسی می‌کنیم.

  • دوام: سقف‌های دکرا از فولاد با کیفیت بالا و روکش باکیفیت ساخته شده‌اند و مقاومت بسیار خوبی در برابر هوا، خوردگی و ضربه دارند.
  • تطبیق‌پذیری: این نوع سقف می‌تواند سبک‌ها و رنگ‌های مختلفی را ایجاد کند. سقف‌ دکرا می‌تواند ظاهر مصالح سنتی سقف مانند زونا، شیک‌های چوبی یا کاشی‌های سفالی را تقلید کند. این تطبیق‌پذیری به صاحبان خانه و سازندگان اجازه می‌دهد تا ظاهر‌های مختلفی را ایجاد کنند.
  • سبک‌بودن: سقف دکرا با وجود استحکام و دوام، نسبت به‌سایر مصالح سقف، سبک‌وزن است. این ماهیت سبک‌وزنی، نصب را آسان‌تر کرده و می‌تواند استرس سازه‌ای وارد بر ساختمان را کاهش دهد.
  • طراحی به هم پیوسته: کاشی‌های دکرا دارای طراحی به هم پیوسته‌ای هستند که محافظت عالی در برابر نشت ایجاد می‌کند و همچنین بهره‌وری انرژی را بهبود می‌دهد. این طراحی، آب‌بندی محکم بین کاشی‌ها را تضمین کرده، خطر نفوذ آب را به‌حداقل می‌رساند. همچنین ویژگی عایقی سقف را بهبود می‌بخشد.
  • طول عمر: سقف دکرا طول عمر فوق‌العاده‌ای دارد و اغلب برای چندین دهه با حداقل نگهداری دوام می‌آورد. این طول عمر طولانی به معنای صرفه‌جویی در هزینه در طول زمان است.

ویژگی های سقف دکرا

مزایای پوشش دکرا

سقف دکرا که با کاشی‌های دکرا ساخته می‌شود، دارای مزایای زیر است.

  • دوستدار محیط زیست: سقف‌های فلزی دکرا به دلیل سازگاری با محیط زیست، مورد توجه هستند. آن‌ها قابل بازیافت بوده و به‌همین دلیل در دنیایی که پایداری اهمیت زیادی دارد، کاملا پذیرفته شده هستند.
  • خنک‌کردن خانه: با نصب مناسب، سقف دکرا، دمای داخل خانه را کاهش می‌دهد. خانه‌هایی که روی آن‌ها آسفالت نصب شده است، می‌توانند تا حدود ۱۵۰ درجه فارنهات گرم شوند. اما خانه‌هایی با سقف فولاد روکش‌شده سنگی، تنها تا دمای ۹۰ درجه فارنهات گرم می‌شوند.
  • مقاومت در برابر خوردگی: سقف دکرا یکی از بادوام‌ترین گزینه‌های موجود در بازار است و می‌تواند در برابر شرایط آب و هوای مختلف مانند باران، برف و تگرگ به‌خوبی مقاومت کند.

هرآنچه که باید درباره سقف کاذب بدانید.

معایب پوشش دکرا

سقف دکرا، در کنار مزایای زیادی که دارد، دارای چند عیب نیز هست. معایب پوشش دکرا شامل موارد زیر است.

  • هزینه بالاتر: اگرچه سقف دکرا گران‌ترین انتخاب موجود نیست، اما ارزان‌ترین هم نیست. با این حال هزینه‌ای که برای نصب سقف دکرا پرداخت می‌شود، در قالب کاهش هزینه‌های بعدی مانند هزینه نگهداری بازخواهد گشت.
  • نیاز به متخصص برای نصب: برای نصب و تعمیر سقف دکرا، به ابزار، تجهیزات و مهارت‌های خاصی نیاز است. به‌همین دلیل نیز افراد معمولی نمی‌توانند این سقف را نصب کنند و لازم است از نیروی متخصص کمک بگیرند.
  • پر سر و صدا تر: بسته به نحوه نصب سقف، ممکن است سقف دکرا هنگام بارندگی یا تگرگ در مقایسه با سایر انواع سقف، صدای بیشتری ایجاد کند. استفاده از عایق هنگام نصب سقف دکرا، می‌تواند تا حدود زیادی این سرو صدا را کاهش دهد.
  • انبساط و انقباض: مواد سقف فلزی مانند دکرا می‌توانند با نوسانات دما منبسط و منقبض شوند. بدون تکنیک‌های نصب مناسب و اجازه انبساط، این حرکت می‌تواند منجر به مشکلاتی مانند تاب‌برداشتن یا کمانش در طول زمان شود.
  • دندانه‌شدن: اگرچه سقف دکرا به‌گونه‌ای طراحی شده است که در برابر ضربه، بادوام و مقاوم باشد، اما همچنان در معرض فرورفتگی ناشی از تگرگ شدید یا ریزش آوار است. اگرچه فرورفتگی‌های جزئی ممکن است بر عملکرد سقف تأثیر نگذارند، فرورفتگی‌های بزرگ‌تر می‌توانند یکپارچگی آن را به خطر بیندازند و نیاز به تعمیر یا تعویض داشته باشند.

برترین تکنیک‌های پایدارسازی گود را از تیم مجرب ما بخواهید.

سخن آخر

به‌طور کلی، سقف دکرا به‌عنوان یکی از سقف‌های نوآورانه و کاربردی در صنعت ساخت‌و‌ساز به شمار می‌آید. این پوشش از زمان ایجاد تا کنون، پیشرفت‌های زیادی کرده است و در حال حاضر به‌عنوان یک سقف محبوب شناخته می‌شود. سقف دکرا بسیار بادوام و در عین حال زیبا است. با این حال این سقف می‌تواند کمی گران باشد و هنگام بارندگی سر و صدا ایجاد کند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مورد بحث در این پست
آخرین مطالب
آزمایش حد روانی خاک
بهسازی خاک

آزمایش حد روانی خاک

آزمایش حد روانی خاک  ((Liquid Limit Test یکی از آزمایش‌های مهم در مهندسی ژئوتکنیک و مکانیک خاک است که به‌منظور … ادامه مطلب

اسکلت پیچ و مهره
سازه

اسکلت پیچ و مهره ای

در صنعت ساخت‌و‌ساز، انتخاب نوع سازه و اسکلت ساختمان از اهمیت بسیاری برخوردار است. یکی از روش‌های نوین و کارآمد … ادامه مطلب