انواع لودر در پروژه‌های عمرانی

در این مقاله قصد داریم در مورد انواع لودر صحبت کنیم. لودر به‌نوعی از تجهیزات سنگین اطلاق ‌می‌شود که عمدتاً برای جابجایی یا بارگیری موادی مانند سنگ، خاک، ماسه و زباله‌های ساختمانی در محل کار استفاده ‌می‌شود. با توجه به ابزارهای بسیار زیاد ساختمانی و انواع مختلف تجهیزات سنگین، به‌راحتی ‌می‌توان انواع لودرهای مختلف موجود، از جمله بیل مکانیکی، فرمان لغزنده، بولدوزر و لودر چرخ‌دار را باهم ترکیب کرد. انواع لودر در حالت کلی به سه نوع لودر چرخ لاستیکی، لودر چرخ زنجیری و بکهو لودرها تقسیم می‌شود. نام‌های زیادی برای لودرهای چرخ‌دار وجود دارد، مانند لودرهای جلویی، لودرهای چرخ‌دار، باکت‌لودرها، اسکوپ لودرها و لودرهای پرشی. لودرها قطعه‌ای از تجهیزات سنگین هستند که معمولاً در پروژه‌های ساختمانی و سایت‌های ساختمانی یافت ‌می‌شوند. لودر از یک بازو برای بلند و پایین آوردن سطل خود استفاده ‌می‌کند.

همچنین برای آشنایی با تجهیزات پایدارسازی گود می‌توانید به اینجا مراجعه کنید.

لودر

انواع لودر بر اساس سایز

یکی از نکات مهمی که در انتخاب انواع لودر باید به‌خاطر بسپارید، این است که سایز آن را بر اساس ماهیت کار انتخاب کنید، اندازه‌ها و پیوست‌های زیادی برای انتخاب وجود دارد؛ اما انتخاب بهترین از بین آن‌ها باعث ‌می‌شود پروژه شما کارآمدتر اجرا شود. اولین قدم در انتخاب هر نوع تجهیزات سنگین این است که بدانیم تجهیزات قرار است برای پروژه چه‌کاری انجام دهند و محل پروژه چگونه است.

  • لودرهای کوچک/کامپکت: این لودرها برای شرکت‌های محوطه‌سازی محبوب هستند و در حفاری و جابجایی مصالح استفاده ‌می‌شوند. لودرهای کوچک دارای محدوده ۱ تا ۴.۵ تن بار عملیاتی هستند.
  • لودرهای سایز متوسط: با محدوده ۵.۵ تا ۶.۵ تن بار عملیاتی، برای جابجایی مواد بیشتر و سنگین‌تر، مناسب‌تر هستند. این لودرها اغلب در کارگاه‌های ساختمانی استفاده ‌می‌شوند.
  • لودر‌های بزرگ: این ماشین‌ها در محدوده ۷.۵ تا ۱۸ تن بار عملیاتی هستند. لودر‌های بزرگ اغلب برای بارگیری کامیون‌ها با شن استفاده می‌شوند و در پروژه‌های سنگین‌تر مورد استفاده قرار می‌گیرند.

بیشتر بخوانید: مهار متقابل(استرات)

انواع لودر مورد استفاده در ساخت‌وساز

مینی لودر (Mini loader)

وقتی صحبت از کار در محل‌های کاری شلوغ و محدود می‌شود، به یک لودر کوچک‌تر با ظرفیت بالابری خوب، زمان چرخه سریع و شعاع گردشی کوتاه نیاز خواهیم داشت. مینی لودر در کلاس ۱۴۰ تا ۱۷۰ اسب بخاری قرار می‌گیرد که برای کارهای ساختمانی در تمام طول سال ایده‌آل است.

لودر چرخ‌دار (Wheel loader)

لودر‌های چرخ‌دار ماشین‌آلاتی با چهارچرخ متحرک هستند که عمدتاً برای بارگیری مواد سست با یک سطل نصب شده در قسمت جلو استفاده می‌شوند. یک مجموعه بازوی بالابر، سطل را بالا و پایین می‌کنند. ساختار مفصلی دستگاه در مقایسه با سایر تجهیزات حفاری چرخ‌دار و خزنده با شاسی سفت‌وسخت که آن را مجبور به کار در مناطق محدود می‌کند، قدرت مانور بالاتری را در چرخش ایجاد می‌کند. این ماشین‌ها به دو نوع لودر چرخ‌دار لاستیکی و لودر چرخ‌دار زنجیری تقسیم می‌شوند.

لودر جلویی (Front end loader)

لودر جلویی برای حفاری، جابجایی خاک، بارگیری و حمل مواد با تراکتور بسیار مناسب است. یک لودر جلویی به‌راحتی متصل و جدا می‌شود و ظرفیت و ارتفاع بالایی را ارائه می‌دهد تا به شما کمک کند کار‌های بیشتری را در مزرعه یا زمین خود انجام دهید. سیستم نصب سریع اتصال به شما امکان بهره بردن از چنگال، چنگال پالت، سطل ترکیبی و موارد دیگر را فراهم می‌کند.

لودر اسکید (Skid steer loader)

لودر لغزنده یا لودر اسکید یک دستگاه موتوری کوچک، با اسکلت سفت‌وسخت با بازو‌های بالابر است که برای اتصال طیف گسترده‌ای از ابزار‌ها یا ملحقات برای صرفه‌جویی در کار استفاده می‌شود. لودر‌های اسکید معمولاً لودرهای چهارچرخی هستند که چرخ‌ها به‌صورت مکانیکی در هر طرف قفل می‌شوند و چرخ‌های محرک سمت چپ می‌توانند مستقل از چرخ‌های محرک سمت راست حرکت کنند. چرخ‌ها معمولاً مکانیزم فرمان جداگانه‌ای ندارند و چرخش با فرمان دیفرانسیل انجام می‌شود که در آن جفت چرخ‌های چپ و راست با سرعت‌های متفاوتی کار می‌کنند. از این نوع از انواع لودر برای حفر سوراخ از داخل استفاده می‌شود.

بکهو لودر (Backhoe loader)

بكهو لودر كه در اصطلاح عامیانه به آن لودر حفار نیز گفته می‌شود، وسیله نقلیه‌ای با تجهیزات سنگین است كه از یك واحد تراکتور مانند، مجهز به بیل/سطل لودر در جلو و یک بیل بکهو در پشت است و به دلیل اندازه (نسبتاً) کوچک و تطبیق‌پذیری که دارد، از آن در مهندسی شهری و پروژه‌های کوچک ساختمانی مانند ساخت خانه‌های کوچک، تعمیر جاده‌های شهری و غیره استفاده می‌شود و در کشور‌های در حال توسعه بسیار رایج است. این نوع ماشین شبیه و مشتق شده از آن چیزی است که امروزه به‌عنوان TLB (Tractor-Loader-Backhoe) شناخته می‌شود، یعنی یک تراکتور کشاورزی مجهز به یک لودر جلو و یک ضمیمه بکهو عقب. بکهو لودر‌ها از انواع لودرهای بسیار متداول هستند و می‌توانند برای کار‌های مختلف زیر مورد استفاده قرار گیرند:

  • ساخت‌وساز
  • تخریب‌های کوچک
  • حمل‌ونقل سبک مصالح ساختمانی
  • تأمین انرژی تجهیزات ساختمان
  • حفر چاله و حفاری
  • محوطه‌سازی
  • شکستن آسفالت و سنگفرش جاده‌ها

سطل بکهو را می‌توان با اتصالات برقی مانند شکن، چنگال، مارپیچ یا آسیاب جایگزین کرد.

از انواع دیگر لودرهای رایج می‌توان به لودرهای زیر اشاره کرد:

  • لودر چند زمینی (Multi terrain loader): از ریل به‌جای چرخ استفاده می‌کنند و در محوطه‌سازی، کشاورزی، طرح‌های ساخت‌وساز و دانه‌بندی سیمان مورد استفاده قرار می‌گیرند.
  • لودر ترکر (Tracked loader) یا لودر ردیاب
  • لودر چرخشی (Swing loader): با قابلیت چرخش ۱۸۰ درجه
  • لودر سطلی (Bucket Loader) با سطح پهن و مربع؛ قابل استفاده به‌عنوان جایگزین لیفتراک

بیشتر بخوانید: مهارگذاری (انکراژ)

سخن پایانی

در این مقاله در مورد انواع لودر صحبت کردیم و از نزدیک با انواع لودرهای رایج و پراستفاده آشنا شدیم. لودرهای زیادی وجود دارند که به شما در انجام کارها کمک می‌کنند. انتخاب تجهیزات مناسب برای کار برای به حداکثر رساندن بهره‌وری و مقرون‌به‌صرفه بودن بسیار مهم است.

 شرکت مهندسی ابرند ارائه دهنده تمامی خدمات مربوط به مطالعات ژئوتکنیک، بهسازی خاک، پایدارسازی گود می باشد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مورد بحث در این پست
آخرین مطالب
خرپا در سقف شیروانی و انواع آن
سازه

خرپا در سقف شیروانی و انواع آن

خرپا در سقف شیروانی از انواع مختلفی برخوردار است و بسته به نوع موارد استفاده آن، در کاربردهای مختلف به کار گرفته می‌شود. در این مقاله با بررسی انواع آن به آشنایی بیشتر با آن پرداخته شده است. … ادامه مطلب