معرفی کامل انواع سقف شینگل+ مزایا و کاربرد آن

سقف شینگل به عنوان یکی از پوشش‌های سقف‌های شیبدار با طرح سنتی است که قدمت اولین استفاده از آن به ۱۰۰ سال قبل در مناطقی از آمریکا و کانادا باز می‌گردد. این نوع سقف‌ها به دلیل وزن سبک، تنوع در طرح و رنگ، مقاومت بالا در برابر عوامل مخرب و…جایگزین بسیار مناسبی برای سقف‌های دیگر با عملکرد ضعیف چون شیروانی‌ها هستند. تا ادامه این مقاله از سری مقالات تخصصی شرکت مهندسی ابرند، ما را همراهی نمایید تا با سقف شینگل بیشتر آشنا شویم.

طراحی و اجرای سازه با تیمی مجرب در ابرند.

سقف شینگل چیست؟

سقف شینگل یکی از چندین مدل انواع پوشش سقف برای سقف‌هایی با شیب بالاتر از ۳۰ درجه می‌باشد. این نوع سقف‌ها دارای تنوع طرح و رنگ بالایی هستند و به دلیل وزن سبک یک پوشش سقفی ایده‌آل با ایمنی بالا خواهند بود. سقف‌های شینگل همچنین دوام بالایی در برابر شرایط جوی متنوع داشته و به عنوان عایق صدا نیز عملکرد بسیار مطلوبی دارند. این سقف‌ها از چند لایه تشکیل شده‌اند:

  • لایه تقویت‌کننده: این لایه به عنوان لایه زیرین بوده که از آسفالت یا فایبر‌گلاس اشباع شده تشکیل شده است. لایه تقویت‌کننده از سقف اصلی در برابر پارگی، پیچ‌خوردگی و جمع‌شدگی محافظت می‌کند.
  • لایه آسفالت:  بعد از لایه تقویت کننده، لایه آسفالت بوده که از نفوذ رطوبت به لایه زیرین جلوگیری می‌کند.
  • لایه ظاهری: لایه رویه از جنس سنگ‌ریزه یا گرانوال‌های طبیعی با پوشش‌های رنگی مقاوم است. این لایه مقاومت سقف شینگل را در برابر اشعه‌های خورشیدی و شرایط جوی چون باران و برف بیشتر می‌کند.

 

سقف شینگل چیست؟

انواع سقف شینگل

سقف‌های شینگل دارای انواع مختلف هستند. از جمله انواع سقف شینگل عبارتند از:

سقف شینگل آسفالتی

این  نوع سقف‌ شینگل، پوشش ظاهری شبیه به آسفالت دارد و یکی از پر‌استفاده‌ترین سقف‌های شینگل محسوب می‌شود. نصب راحت، قیمت ارزان، دوام بیش از ۲۰ سال، تنوع در طرح و رنگ و جلوگیری از هدررفت انرژی از مهم‌ترین مزایای شینگل آسفالتی است. در نظر داشته باشید، عدم دوام بالا در برابر تغییرات دمایی، طوفان، باران و برف شدید را می‌توانیم معایب شینگل‌های آسفالتی بدانیم.

سقف شینگل فایبر‌گلاس

سقف شینگل فایبر‌گلاس از یک لایه کفی (پایه) فایبر‌گلاس تشکیل شده است که با استفاده از رزین، یک لایه ضد آب روی آن چسبانده شده و بر روی لایه نام‌برده از ترکیب آسفالت و مواد معدنی استفاده می‌شود. دوام شینگل فایبر‌گلاس در برابر عوامل مخرب چون طوفان، برف و باران‌های شدید به دلیل به کارگیری لایه فایبر‌گلاس در ساختار آن است. همچنین این نوع سقف شینگل، مقاومت قابل‌توجه‌ای در برابر آتش‌سوزی و نفوذ آب دارد.

سقف شینگل سفالی

سقف‌های شینگل سفالی دارای پوشش ظاهری زیبا به دلیل به کار گیری لایه رویه کاشی‌مانند از جنس سفال هستند. طول عمر بالای ۸۰ سال از مهم‌ترین مزایای استفاده از شینگل سفالی است. نصب زمانبر و دشوار، ایجاد روزنه در سقف اصلی در دراز مدت و قیمت گران از معایب شینگل‌های سفالی محسوب می‌شوند.

تایل متالی (سقف شینگل آهنی)

سقف شینگل آهنی، نوعی سقف شینگل با روکش‌های از جنس قلع، روی، مس و یا در برخی موارد از آلومینیوم هستند. این نوع پوشش‌های شینگلی برای سقف‌هایی که شیب بسیار تندی دارند و همچنین سقف‌های صاف قابل استفاده خواهند بود. طول عمر بیش از ۵۰ سال، قیمت مناسب و مقاومت بالا در برابر عوامل مخرب از مزایای آن‌ها بوده همچنین ایجاد سر‌وصدا در هنگام باران و برف از معایب تایل‌های متالی است.

سقف شینگل چوبی

یکی از انواع سقف‌های شینگل که بیشتر برای پوشش سقف‌های شیروانی استفاده می‌شود، شینگل چوبی است. در این نوع سقف‌ها از پوشش‌های چوبی سخت و مقاوم چون چوب درخت کاج، سدر، سایپروس و یا صدر قرمز استفاده می‌شود. طول عمر بیش از ۳۰ سال، داشتن جنبه مثبت زیست‌محیطی، مقاومت در برابر هدر‌رفت انرژی و طوفان و باران‌های شدید از ویژگی مثبت استفاده از سقف شینگل چوبی است. قیمت به نسبت بالا، عدم دوام در برابر آتش‌سوزی، پوسیدگی و کپک‌زدگی زود‌هنگام، دوام پایین در برابر حشرات موذی از معایب این نوع سقف‌ها است.

سقف شینگل سنگی (تایل سنگی)

از دیگر انواع سقف‌های شینگل، سقف شینگل سنگی بوده که دارای پوشش‌هایی از سنگ‌های طبیعی است. درواقع سنگ‌های استخراج شده از صخره و کوه‌ها بعد از برش و شکل‌دهی به عنوان روکش بر روی سقف شینگل چیده می‌شوند. از ویژگی مهم تایل سنگی، دوام و مقاومت ویژه آن در برابر شرایط جوی سخت، زیبایی بالا، مقاومت در برابر نفوذ آب، طول عمر نزدیک به ۸۰ سال است. از طرفی وزن بالا و اجرای سخت و زمانبر از بارز‌ترین معایب این نوع سقف شینگل خواهد بود.

برای مطالعه و دریافت خدمات حرفه‌ای پایدارسازی گود از جمله میخکوبی یا نیلینگ، کلیک کنید.

مزایای سقف شینگل

سقف شینگل دوام بالایی در برابر شرایط آب‌و‌هوایی مختلف داشته و طول عمر بین ۲۰ تا ۸۰ سال برای آن تخمین زده شده است.

از دیگر مزایای سقف شینگل، مقاومت ویژه آن در برابر نفوذ رطوبت و آب است که آن را گزینه مناسب برای مناطقی با بارندگی بالا کرده است.

سقف شینگل در ساختار خود از لایه فایبر‌گلاس برخوردار است که باعث ضد حریق شدن آن شده است.

این نوع سقف‌ها در مقایسه با دیگر سقف‌ها قیمت معقول‌تری دارد.

نصب راحت از مزایای ویژه سقف‌های شینگل است. برخی از انواع سقف شینگل چون شینگل آسفالتی توسط افراد غیر‌حرفه‌ای نیز قابل نصب است.

سقف شینگل قادر است، مانعِ ورود صدای محیط خارج شود. این نوع سقف از ورود صدای برف و باران نیز پیشگیری می‌کند.

سقف شینگل دارای تنوع طرح و رنگ بالایی بوده و مطابق با سلیقه و فضای مورد نظر، قابل انتخاب و اجرا است.

مزایای سقف شینگل

کاربرد سقف شینگل

سقف شینگل به دلیل مزایای بسیار و صد البته زیبایی و تنوع در طرح و رنگ در پوشش بسیاری از سقف‌ها به خصوص سقف‌های شیبدار کاربرد دارد. از جمله کاربرد‌های سقف‌های شینگل برای پوشش سقف‌ بنا‌های زیر است:

  • سقف‌هایی شیب‌دار
  • سقف‌های ویلایی
  • سقف خانه‌های مسکونی، تجاری و اداری
  • سقف آپارتمان‌ها
  • سقف آلاچیق
  • سقف خانه‌های لوکس
  • سقف سوله‌ها

پیشنهادی ابرند: مطالعه مقاله تخصصی گودبرداری

مراحل نصب

نصب سقف شینگل از مراحل مختلف برخوردار است که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

مرحله اول: یک شینگل کامل را در بخش پایین و گوشه سمت چپ سقف قرار دهید به طوری که شینگل هم‌تراز سقف باشد. این مرحله را با اجرای شینگ‌ل‌های کامل به اتمام برسانید.

مرحله دوم: مرحله بعدی را با نصب اولین شینگل در زیر شینگل آغازین به اندازه ۱۶.۴ سانتی‌متر شروع نمایید. اندازه سطح پوشش نمایان را ۱۴.۲ سانتی‌متر در نظر بگیرد. بخش‌های اضافی به وجود آمده در شیار و برآمدگی‌ها را برطرف کنید و توجه دقیقی به محکم‌کاری‌ها داشته باشید.

مرحله سوم: از 4 میخ در خط میخ‌کاری به صورت امتدادی، ۲.۵ سانتی‌متر بیش‌تر از حاشیه شینگل و ۱۵ سانتی‌متر بالا‌تر از گوشه پایینی استفاده کنید. تناسب بین ضخامت شینگل و میخ را در نظر داشته باشید و دقت کنید میخ‌ها به تمام لایه‌های شینگل نفوذ کند.

مرحله چهارم: برای ساخت تیزه‌ی شینگل، به وسیله یک چاقو مخصوص، لبه‌های شینگل سه‌لتی را به ۳ بخش مساوی تقسیم کنید. تیزه‌های شینگل را از قسمت پایانی خط الراس مخالف جهت باد روی هم قرار دهید. ۱۳سانتی‌متر از هر شینگل تیزه بیرون نگهدارید و سپس از دو میخ بعد از خم کردن شینگل‌ها در دو طرف آن استفاده کنید.

مرحله پنجم: در امتداد خط تراز پایین، یک رول ورق نرم در جهت ایجاد آب‌رو قرار داده و حاشیه‌ها را با میخ ثابت می‌کنیم. شینگل‌ها را در این مرحله به گونه‌ای نصب ‌کنید که از پایین‌ترین خط تراز ۳۰ سانتی‌متر عبور کنند. سپس در هر دو طرف آب‌رو با در نظر‌گیری  فاصله ۱۵سانتی‌متری از این خط، میخ‌کاری انجام دهید. حالا یک خط گچی در فاصله ۵ سانتی‌متری از بخشی که شینگل نصب نشده است، می‌کشیم و نصب شینگل را از بالای خط فرضی کشیده شده شروع می‌کنیم. از عدم بریدگی شینگل‌های زیر و چسب‌کاری محکم گوشه‌ی بالا‌ی آن‌ها اطمینان حاصل کنید.

مرحله ششم: به عنوان مرحله پایانی و به نوعی پرداخت کار، از مواد پیش‌ساخته از جنس آهن، پلاستیک یا مس استفاده می‌شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مورد بحث در این پست
آخرین مطالب