انواع بیل مکانیکی و کاربرد های آن

در این مقاله قصد داریم در مورد انواع بیل مکانیکی صحبت کنیم. چه قصد اجاره و چه قصد خرید یک بیل مکانیکی را دارید، مهم است که با درک انواع بیل مکانیکی‌های مختلف موجود در بازار، توانایی‌ها و کاستی‌های آن‌ها را وارد فرآیند خرید خود کنید. انواع بیل مکانیکی ماشین‌آلات سنگینی هستند که به بازو، سطل (باکت)، کابین چرخان و چرخ و زنجیر مجهز بوده و برای انواع پروژه‌های عمرانی، مهندسی و راهسازی مورد استفاده قرار می‌گیرند. برای آشنایی با انواع جرثقیل و کاربرد آن ها می‌توانید به اینجا مراجعه کنید.

انواع بیل مکانیکی

بزرگ‌ترین عامل تمایز بین مدل‌های مختلف انواع بیل مکانیکی، اندازه آن‌ها است؛ چرا که اندازه بیل مکانیکی محدوده تحرک، ظرفیت بالابری و قدرت حفاری آن را تحت تأثیر قرار می‌دهد. به‌عنوان مثال، کوچک‌ترین مینی بیل مکانیکی کاترپیلار، تنها ۱ تن وزن و ۱۳ اسب بخار قدرت دارد، در حالی که بزرگ‌ترین آن‌ها CAT 6090 است که وزنی در حدود ۹۰۰ تن داشته و ۴۵۰۰ اسب بخاری قدرت دارد.

نوع بیل مکانیکی که شما نیاز دارید بسته به شرایط کاری و الزامات کار متفاوت خواهد بود. در ادامه با ۸ نوع از انواع بیل مکانیکی‌های رایج و پراستفاده آشنا خواهیم شد.

درباره ی پایدار سازی گود چیست بیشتر بخوانید.

۱. بیل مکانیکی خزنده یا کراولر (Crawler Excavators)بیل مکانیکی خزنده یا کراولر (Crawler Excavators)

استفاده برای: معدن، درجه‌بندی و حفر ترانشه.

مزایا: برای زمین‌های ناهموار و شیب‌دار مناسب است.

معایب: کندتر از بیل مکانیکی چرخ‌دار است.

بیل مکانیکی کراولر که به آن بیل مکانیکی استاندارد نیز گفته می‌شود، به‌جای داشتن لاستیک، از دو مسیر چرخان ریلی (همانند تانک‌های جنگی) برای حرکت استفاده می‌کند. این خزنده از نیروی هیدرولیک استفاده می‌کند و اگرچه کندتر از یک بیل مکانیکی چرخ‌دار است؛ اما شاسی ترکر آن باعث پایداری بیشتر این نوع از انواع بیل مکانیکی می‌شود.

این مزیت همان چیزی است که بیل مکانیکی کراولر را به انتخاب خوبی برای سطوح شیب‌دار، ناهموار یا گل‌آلود تبدیل می‌کند.

درباره ی نیلینگ (میخکوبی) بیشتر بخوانید.

۲. بیل مکانیکی چرخ‌دار (Wheeled Excavators)بیل مکانیکی چرخ‌دار (Wheeled Excavators)

استفاده برای: پروژه‌های سطوح صاف و سخت.

مزایا: حرکت سریع و آسان روی بتن.

معایب: برای زمین‌های گل‌آلود یا تپه‌ای مناسب نیست.

بیل مکانیکی چرخ‌دار مانند بیل مکانیکی خزنده (استاندارد) است؛ اما همان‌طور که از نام آن پیدا است، به‌جای ریل، دارای چرخ و لاستیک است. از آنجایی که بیل مکانیکی چرخ‌دار کشش کمتری نسبت به نوع استاندارد دارد، بهتر است روی آسفالت یا بتن استفاده شود. در حالی که بیل مکانیکی چرخ‌دار برای مکان‌هایی با خاک نرم یا تپه‌ها و شیب‌ها مناسب نیست، وقتی روی سطح صاف و سخت کار می‌کند سریع‌تر از یک بیل مکانیکی خزنده بوده و از قدرت مانور بالاتری برخوردار است.

درباره ی مهارگذاری بیشتر بخوانید.

۳. بیل مکانیکی مکنده (Suction Excavators)بیل مکانیکی مکنده (Suction Excavators)

استفاده برای: کار‌های حفاری شکننده، پاک‌سازی زباله و پروژه‌های زیرزمینی.

مزایا: احتمال آسیب رساندن به محیط اطراف یا تأسیسات زیرزمینی را کاهش می‌دهد.

معایب: لوله مکش معمولاً فقط ۳۰ سانتی‌متر (یک فوت) یا کمتر قطر دارد که باعث می‌شود برای پروژه‌های بزرگ قابل استفاده نباشد.

بیل مکانیکی مکنده که به آن بیل مکانیکی خلاء نیز گفته می‌شود شامل یک لوله مکش است که به‌عنوان یک سیستم خلاء فشار بالا عمل می‌کند. سیستم مکش با یک جت آب داخلی، خاک و زباله‌ها را با سرعتی در حدود ۲۰۰ مایل در ساعت می‌مکد. شرکت‌های ساختمانی اغلب از بیل‌های مکنده برای کار‌هایی که نیاز به حفاری دقیق و ظریف دارند، استفاده می‌کنند؛ زیرا یک بیل مکانیکی می‌تواند احتمال آسیب منطقه را به نصف کاهش دهد.

درباره ی بهسازی خاک بیشتر بخوانید.

۴. بیل مکانیکی دسته بلند (Long Reach Excavators)بیل مکانیکی دسته بلند (Long Reach Excavators)

استفاده برای: مناطق صعب‌العبور.

مزایا: دارای بازوی بلند با قابلیت تنظیم طول است که حفاری را از فاصله ایمن آسان‌تر می‌کند.

معایب: نامناسب برای حفاری در فضا‌های تنگ و محدود

همان‌طور که از نامش پیدا است، بیل مکانیکی دسته بلند نوع خاصی از انواع بیل مکانیکی است که دارای بازو و بوم بلند است. بازوی قابل گسترش بیل مکانیکی دارای برد ۱۳ تا ۳۳ متر است که دسترسی به مناطق ساخت‌وساز را از نقطه دورتر و امن‌تر، به‌صورت افقی امکان‌پذیر می‌کند. این نوع بیل مکانیکی برای پروژه‌هایی مانند پروژه‌های تخریب و کار روی رودخانه یا دریاچه مناسب است.

۵. بیل مکانیکی هیدرولیک (Hydraulic Shovels)بیل مکانیکی هیدرولیک (Hydraulic Shovels)

استفاده برای: معدن و پروژه‌های حفاری سنگین.

مزایا: دارای موتور قدرتمند و ظرفیت سطل بزرگ.

معایب: برای بسیاری از مشاغل عادی و  رایج، بزرگ‌تر از نیاز است.

بیل مکانیکی هیدرولیکی که به آن بیل مکانیکی برقی نیز می‌گویند، قوی‌ترین نوع بیل مکانیکی است. در حالی که این نوع از انواع بیل مکانیکی بیشتر برای پروژه‌های معدنی استفاده می‌شود، بیل هیدرولیک برای انجام هر کاری که به بلند کردن و حمل سنگ‌های بزرگ، مواد معدنی و سایر اجسام یا مواد سنگین نیاز دارد، مناسب است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مورد بحث در این پست
آخرین مطالب
خرپا در سقف شیروانی و انواع آن
سازه

خرپا در سقف شیروانی و انواع آن

خرپا در سقف شیروانی از انواع مختلفی برخوردار است و بسته به نوع موارد استفاده آن، در کاربردهای مختلف به کار گرفته می‌شود. در این مقاله با بررسی انواع آن به آشنایی بیشتر با آن پرداخته شده است. … ادامه مطلب