تجهیزات پایدارسازی گود

در این مقاله قصد داریم در مورد روش‌ها، تکنیک‌ها، ابزار و تجهیزات پایدارسازی گود صحبت کنیم. تثبیت خاک یا همان پایدارسازی گود عبارت است از اصلاح خاک‌های موجود در منطقه عملیاتی برای افزایش خواص فیزیکی و تثبیت آن‌ها. تجهیزات پایدارسازی گود عمل تثبیت خاک را با روش‌ها و تکنیک‌های مختلفی انجام می‌دهند. برای مثال، تثبیت درجا مقاومت برشی خاک را افزایش می‌دهد و در عین حال ویژگی‌های انقباض و تورم را نیز کنترل می‌کند، بنابراین ظرفیت باربری یک زیرگروه برای حمایت از روسازی را بهبود می‌بخشد. مواد و افزودنی‌های بسیار متنوعی با قیمت‌های مختلف وجود دارند که در صورت اضافه شدن به خاک، ثبات آن را افزایش داده و به تجهیزات پایدارسازی گود کمک می‌کند تا ثبات و پایداری لازم را ایجاد کنند. برای آشنایی بیشتر با تجهیزات پایدارسازی گود تا انتهای این مطلب ما را همراهی کنید.

اصلاح خاک با آهک، سیمان و خاکستر بادی

سال‌ها، پیمانکاران از آهک، سیمان و خاکستر بادی برای بهبود ویژگی‌های باربری لایه‌های پایه برای راه‌سازی استفاده کرده‌اند. آهک در جا‌هایی که خاک‌های رسی وجود دارند استفاده می‌شود، انعطاف‌پذیری و حفظ رطوبت (خاک‌های خشک‌کننده) را کاهش می‌دهد و در عین حال پایداری گود را بهبود می‌بخشد.

تجهیزات پایدارسازی گود هنگام مخلوط کردن آهک و خاک رس مرطوب از فرآیند هیدراتاسیون و لخته‌سازی بهره می‌برند، استحکام خاک را افزایش می‌دهند و استحکام برشی را تا ۲۰ برابر بهبود می‌بخشند. در حالت کلی می‌توان گفت که افزودن آهک، سیمان و خاکستر بادی به خاک، به پایدارسازی گود کمک کرده و ثبات لازم برای خاک را به ارمغان می‌آورد.

بیشتر بخوانید: بهسازی خاک

آهک خواص روسازی و تراکم‌پذیری خاک مرطوب و منسجم را بهبود می‌بخشد. اگر هدف تثبیت خاک باشد، از سیمان خاک استفاده می‌شود زیرا به‌طور پایدار ظرفیت باربری، پایداری حجم و مقاومت در برابر آب و یخبندان را افزایش می‌دهد. خاک را می‌توان حتی بدون استفاده از عوامل تثبیت‌کننده تثبیت یا همگن کرد.

اگر بخواهیم خواص خاک به‌طور دائمی بهبود یابد، عموماً به قطار ماشینی نیاز است. این کار با پخش‌کننده عامل اتصال آغاز می‌شود که عامل تثبیت‌کننده را به‌طور یکنواخت رسوب داده و به دنبال آن یک تثبیت‌کننده خاک را به آن اضافه می‌کند.

برای این کار به یک اسکرپر، یک موتور گریدر و چند ماشین غلتک مانند لودر نیاز داریم. آشنایی با انواع غلتک ها و کاربردهای آنها، دید بهتری از تجهیزات پایدارسازی گود به شما خواهد داد. یک اسکراپر تحت فشار روی فلپ درام تضمین می‌کند که مواد تحت درمان به‌طور یکنواخت صاف می‌شوند. در حالی که یک گریدر مخلوط خاک را پروفیل می‌کند، غلتک‌ها فشار لازم را وارد آورده و تراکم مطلوب و مورد نیاز را تضمین می‌کنند.

تثبیت با سیمان، پایه‌های متصل به آب را ایجاد می‌کند. عامل اتصال توسط یک پخش‌کننده بکسل شده انجام می‌شود که توسط یک تانکر آب تغذیه می‌شود.  پشت آن، روتور آسیاب و اختلاط تثبیت‌کننده خاک، خاک را با سیمان از پیش پخش‌شده مخلوط می‌کند تا یک توده همگن تشکیل شود.  همان زمان، آب به‌وسیله یک نوار تزریق به داخل محفظه اختلاط پاشیده می‌شود. در این روش نیز از گریدر‌ها، مواد و غلتک‌های فرآوری شده جهت رسیدن به تراکم بهینه، استفاده می‌شود.

تجهیزات پایدارسازی گود

استفاده از تکنیک پودر کردن

اگر به دنبال خشک‌کردن خاک‌های مرطوب و مخلوط کردن لایه‌های زیرسطحی مختلف هستید، می‌توانید از تکنیک پودر کردن خاک بهره ببرید. پودر کردن خاک، بسته به عمق تثبیت مورد نیاز، این اجازه را به شما می‌دهد تا چندین جزء زیرسطحی خاک را زیرورو کرده و با مخلوط کردن مجدد آن‌ها، درجه بالایی از یکنواختی مورد نیاز را ایجاد کنید. ماشین آلات و تجهیزات پایدارسازی گود مختلفی وجود دارند که به کمک ارتعاش و ضربه، این کار را برای شما انجام می‌دهند.

بیشتر بخوانید: آشنایی با ماشین آلات گودبرداری

استفاده از قدرت تثبیت‌ کنندگی قیر

برای افزایش انسجام مواد در زیرسازی جاده‌ها، پیمانکاران اغلب مواد قیری را به‌عنوان یک ماده چسبنده با مواد پودر شده مخلوط می‌کنند و ترکیب حاصل را روی خاک زیر جاده می‌پاشند. این کار ثبات و پایداری فوق‌العاده بالایی را به خاک می‌بخشد و خاک را برای عملیات عمرانی و جاده‌سازی آماده می‌کند.

دستگاه‌ها و ماشین‌آلاتی وجود دارند که با استفاده از سیستم‌های تزریق مستقیم مایع، قیر مایع را به‌صورت مستقیم به داخل محفظه اختلاط پمپ کرده و امکان ترکیب کامل در محل را با مواد پودر شده فراهم می‌کنند. مواد همگن به‌دست‌آمده پس از تراکم، سطح تحمل بار بهتری را ایجاد می‌کنند.

استفاده از تکنیک احیای عمق کامل

پیمانکاری که به دنبال استفاده مجدد از مواد موجود در سطح جاده‌های موجود و زیربنای ساختمان‌ها است، لایه‌های موجود را برای ایجاد یک سطح جدید، تراشیده و ترکیب می‌کند. به عبارت دیگر، تکنیک احیای عمق کامل (FDR) شامل تراشیدن سطح خاک و گود و سپس مخلوط کردن مجدد مواد است. برای بیش از ۷۰ سال، پیمانکاران و شهرداری‌ها به‌عنوان یک جایگزین اقتصادی جهت بازیابی‌های بزرگ برای پروژه‌های کوچک و متوسط، از این تکنیک استفاده کرده‌اند.

استفاده از تکنیک احیای عمق کامل

 

بستر‌های جاده‌ها و زیربنای ساختمان‌ها خراشیده می‌شوند. سپس تجهیزات پایدارسازی گود از طریق یک یا چند گذر، پایه جاده و زیربنای ساختمان (گاهی اوقات همراه با یک عامل تثبیت‌کننده/بایندر) را مخلوط و پودر می‌کند تا یک پایه فشرده و همگن ایجاد شود. که برای ساخت‌وسازهای جدید، از ثبات و پایداری لازم برخوردار است.

از روش‌هایی مانند روش دیواره دیافراگمی، روش مهارسازی یا نیلی رنگ، روش دوخت به پشت، روش مهار متقابل، روش سپرکوبی، روش اجرای شمع، روش پشت بندهای افقی و مایل و زهکشی نیز می‌توان برای پایدارسازی گود استفاده کرد.

استفاده از دستگاه شاتکریت

این دستگاه به دستگاه بتن پاش معروف است، برای بتن ریزی یا ملات به وسیله سیستم پیستونی روی سطوح گوناگون قرار می‌گیرد. در شاتکریت سرعت و فشار بالای ریزش، سبب ایجاد لایه‌ی فشرده روی سطح مورد نظر می‌شود. مهم‌ترین کاربرد شاتکریت انجام عملیات بتنی مانند پایدارسازی گود، دیوارهای حائل، احداث سازه‌های بتنی، ساخت مخازن بتنی، بهینه سازی، تعمیر و مرمت سازه‌های بتنی است. انتخاب روش شاتکریت به عواملی بستگی دارد: مقاومت فشار بتن، مواد افزودنی، میزان بازگشت مواد، دسترسی به مواد و وسایل، وسعت کار، هزینه‌ها و … .

سخن پایانی

در این مقاله در مورد تجهیزات پایدارسازی گود صحبت کردیم، از نزدیک با چند نمونه از تجهیزات پایدارسازی گود و تکنیک‌های مختلف این کار آشنا شدیم.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مورد بحث در این پست
آخرین مطالب
آزمایش حد روانی خاک
بهسازی خاک

آزمایش حد روانی خاک

آزمایش حد روانی خاک  ((Liquid Limit Test یکی از آزمایش‌های مهم در مهندسی ژئوتکنیک و مکانیک خاک است که به‌منظور … ادامه مطلب

اسکلت پیچ و مهره
سازه

اسکلت پیچ و مهره ای

در صنعت ساخت‌و‌ساز، انتخاب نوع سازه و اسکلت ساختمان از اهمیت بسیاری برخوردار است. یکی از روش‌های نوین و کارآمد … ادامه مطلب